Gör något utvecklande under din sjukskrivning

Att ligga hemma och vara sjukskriven kan vara väldigt tråkigt samt smärtande om man fått ryggskott eller en annan skada. Det är ingen dans på rosor och tiden går inte speciellt snabbt när man ligger där på soffan och har sett gamla tv-repriser om och om igen. Dagens höjdpunkt är när det är dags för middag för då vet man att det är kväll och inte många timmar kvar till sovdags. Det finns dock sysselsättningar som man kan roa sig med när man är sjukskriven, tack vare datorer och internet.

Sysselsättningar i hemmet

Gör något utvecklande under sjukskrivningDu kan ligga kvar i sängen om det är bäst, lägga upp laptopen på täcket och du har nu hela världen i dina egna händer, mer eller minder i alla fall. Vilka är dina intressen? Katter? Trädgård? Snus? Matlagning? Ja, oavsett vad det är så kan du sysselsätta dig online med just ditt/dina intresse(n). Älskar du matlagning så kan du skaffa dig en blogg där du skriver om just din matlagning, lägg upp dina favoritrecept och skriv roligt och matnyttigt om just det du kan inom ämnet. Sök dig till olika forum där du kan diskutera dina intressen med andra likasinnade.

Känner du inte för att blogga eller skriva på forum så finns det massvis av saker även för dig. Du kan ta upp gamla spel som du spelade förut och sätta dig in i. Lära dig nya programmeringsspråk om du är intresserad av det, vilket kan ge dig fördel i yrkeslivet sedan när du är frisk. Projekten behöver inte vara stora för att bli roliga och intressanta, det viktiga är att du gör något du tycker om, då kommer tiden att gå och din sjukskrivning kommer inte att kännas lika jobbig. Utgå alltid efter att du är sjukskrivning och varför du är det. Har du ont i ryggen så ska du inte göra något som belastar din rygg, utan sysselsättningen måste självklart vara något som hjälper och inte själper.

Du kan finna massvis av olika tips om sysselsättningar att göra vid sjukskrivning och tänk, din sjukskrivning kanske gör att du lär dig något nytt du kommer att ha nytta av resten av livet. Gå in på http://natkurser.se och läs mer om sysselsättningar under din sjukskrivning.